Eerste Ontmoetingsplein feestelijk geopend

‘Wat een warme uitstraling heeft deze ruimte. Ik geloof in ontmoeten, deze ruimte nodigt collega’s in allerlei functies uit om naast elkaar en met elkaar te werken.’ Met deze woorden opende Vincent Roozen, secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het Ontmoetingsplein in rijkskantoor Beatrixpark.

Vincent Roozen, Secretaris-generaal BZK en Pablo Hunnego, directeur FMHaaglanden openen Ontmoetingsplein
Beeld: ©FMHaaglanden

In slechts 8 weken is de Rode lounge in Beatrixpark omgetoverd tot een Ontmoetingsplein. Een levendige ruimte vol groen, kunst en meubels die je voor meerdere activiteiten kunt gebruiken. Bijpraten met collega’s, alleen werken, als duo of juist in grotere groepen. Ook aan de ict-voorzieningen is gedacht. Zo krijgt de Rode Lounge een veel bredere bestemming dan alleen voor lunch: de gevarieerde inrichting nodigt uit om elkaar gedurende de werkdag fysiek of hybride te ontmoeten.

Het Ontmoetingsplein in Beatrixpark is de eerste in een reeks van drie die gepland staan. Op 12 september wordt ook het Ontmoetingsplein Turfmarkt 147, 3e etage Noord opgeleverd. Half oktober wordt gestart in De Resident met geplande oplevering eind November.

Waarom een Ontmoetingsplein?

Onze afnemers – de departementen - gaven FMHaaglanden een duidelijke opdracht: realiseer snel meer mogelijkheid voor hybride overleg en samenwerken, zonder verbouwingen. Zorg hierbij voor geschikte it-voorzieningen. Behoud ook de huidige aantallen bureauwerkplekken, zodat meer medewerkers beter op kantoor kunnen werken.

De Ontmoetingspleinen creëren we in centrale ruimten van een pand. Zo kunnen alle bewoners gebruik maken van de voorzieningen. Daarbij kunnen ruimten die nu veelal voor één doel worden gebruikt, na de metamorfose voor meerdere activiteiten worden gebruikt. De Rode lounge in rijkskantoor Beatrixpark werd vrijwel alleen tijdens lunchtijd gebruikt.